Ensinnäkin pahoittelen tämän blogin hyvin demarimaista ulkoasua, mutta valitettavasti muut valmiit sivupohjat olivat vieläkin rumempia. Kirjoitan ensimmäistä kertaa oppimispäiväkirjaa nettipäiväkirjan muodossa. Kyseessä oli ylipäätään vasta toinen oma blogini, joten tässä puuhassa on yhä uutuudenviehätystä.

Tänään oli toinen Sivuston suunnittelun tunti ja paneuduimme erilaisiin blogilajeihin. En ollut aiemmin tullut ajatelleeksikaan, miten monenlaisia blogityyppejä on olemassa. Lueskelen pääasiassa ihmisten nettipäiväkirjoja, mutta joskus on tullut eksyttyä myös mainostaviin blogeihin ja uutisblogeihin. Aikaisemmin en edes tiedostanut niiden kuuluvan joihinkin tiettyihin genreihin. Tämä olikin hyvin havainnollistavaa ja varmasti tulevaisuudessa osaan pitää silmäni auki eri blogityyppien varalta.

Tämä blogi on avoinna teille kaikille. Minua on jo pitkään häirinnyt ajatus siitä, mihin tarkoitukseen verkkoon laittamani tiedot oikein voivat päätyä. Roikun naamakirjassa enemmän kuin laki sallii, ja vaikka tietoni ovatkin rajatusti näkyvillä, joku kunnon hakkeri saattaisi silti päästä niihin käsiksi. Toisaalta olen vain pieni ihminen, jonka tekemiset tuskin kiinnostavat ketään, mutta aina on olemassa riskejä. Niistä keskusteleminen tunneilla teki minut hieman vainoharhaiseksikin.

Täällä olen hädin tuskin tunnistettavissa. Eikä sillä ole tässä tapauksessa niin väliäkään, vaikka joku saisikin tietää minun kirjoittavan täällä, sillä en kuitenkaan kerro mitään liian henkilökohtaista. Lisäksi tuskinpa ketään ulkopuolista edes kiinnostaisi horinani. Tunnenkin olevani varsin turvassa.